Nezir ÇETİN

Nezir ÇETİN

Çetin Ceviz
[email protected]

AYDIN İYİ PARTİ 'DE KORAY AYDIN VE ADAMLARI NEYİN PEŞİNDE?

17 Ekim 2019 - 14:51

AYDIN İYİ PARTİ DE KORAY AYDIN VE ADAMLARI NEYİN PEŞİNDE?

İyi Parti Aydın milletvekili Aydın Adnan SEZGİN, 13 Temmuz 1956 tarihinde Aydın Efeler Cuma Mahallesinde doğmasına rağmen, 2002 yılında seçimlere Doğruyol Partisinden 1. Sıra adayı olarak Denizli’den girmiştir. Neden Aydın değil de Denizli… DYP barajı geçemediği için genel başkan Süleyman Soylu Ak Parti tarafından daha sonra Ak Parti saflarına katılımı sağlanarak bakanlıkla ödüllendirilecekti. Peki, Ak Parti tarafından Aydınlı olan DYP Denizli 1. Sıra milletvekili adayı olan Aydın Adnan Sezgin’i nasıl bir ödül bekliyordu. 2003 yılında Paris başkonsolosluğuna getirildi. Daha sonra ise 2010 da Moskova büyükelçiliği görevine atandı. 2014 yılında ise Roma büyükelçiliği görevine getirildi. 
24 Haziran 2019 Milletvekili seçimlerinde ise Aydın 1. Sıra adaylığına yerleştirildi. Denizli ? Aydin ? Bürokraside hızlı ve müthiş bir yükseliş ardından milletvekilliği.
İYİ PARTİ AYDIN İL BAŞKANI SİYASİ PARTİLER KANUNU VE PARTİ TÜZÜĞÜNÜN EMRETTİĞİ SÜREÇTE KONGRE TALEBİNDE BULUNAN PARTİLİLER ADETA HAİN OLARAK İLAN EDİLİYORDU.
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti kuruluşunun en büyük amaçlarından biri olarak demokrasi vurgusunu ön plana çıkarıyordu. Siyasi Partiler yasasının amir hükümlerinde ilçelerde 30, illerde 45 gün içerisinde geçici atanan yönetimlerin kongre yapmaları gerekirken, genel başkan yardımcısı Koray Aydın direktifi ile yasalar çiğneniyordu. Buna biçilen kılıfta demokrasiye katkı olarak lanse ediliyordu. Geçtiğimiz süreçte yaşanan İstanbul’da seçim öncesi kayyım atanarak 30 gün içerinde kongre olacağını duyuran Buğra Kavuncu paylaşımına destek olarak, Aydın İyi Parti İl başkanlığı görevinde bulunan Dr. Betül Akçanal da akşam yaptığı paylaşımda seçimler öncesi alınan kongre kararının isabetli olduğunu belirterek, "Tüzük hükümlerine saygı göstermek gerek. Kongreden, kendi insanımızdan korkmayalım. Darısı Aydın İl Başkanlığımızın başına" diye yazarak, Buğra Kavuncu'nun sosyal medya paylaşımını da eklediği bir değerlendirme yayınladı. Vay sen misin bunu yayınlayan. Daha sabahında Koray Aydın tarafından görevden alınarak yerine, MHP de demokrasi olmadığını savunarak istifa eden Koray Aydın’a yakınlığı ile bilinen Cemal Sarı atandı. Daha sonra ısrarla demokrasinin savunulduğu İyi Parti de şu an atamayla gelen geçersiz durumda bulunan il ilçe başkanlıklarının siyasi partiler yasa ve tüzüğü gereği “kayyım” talebinde bulunan ve demokrasiyi savunan partililer için, il başkanı adeta onları hain olmakla suçluyordu. Peki, İyi Parti il başkanı Cemal Sarı MHP den istifa ederken sebebini demokrasi olmadığı için istifa ettim diye savunurken, şimdi bağlı bulunduğu İyi Parti de demokrasi isteyenleri hainlikle suçlamasının nasıl bir açıklaması olabilir. 
ACABA İYİ PARTİDE KONTROL KİMİN ELİNDE OLMASI IÇIN ÇALIŞILIYOR ?
Görünen o ki, Meral Akşener’e yakın olanlar birer birer aforoz ediliyor.
Görünen o ki, demokrasi vurgusunu sık sık gündeme getiren Meral Akşener gibi yasa ve tüzük gereği genel başkan Meral Akşener gibi demokrasiyi savunan partililer hemen devre dışı bırakılıyor.
Şu anda münfesih yani geçersiz konumdaki il ilçe başkanlıklarının siyasi partiler yasa ve tüzüğünü görmezden gelerek parti nereye sürüklenmek isteniyor. 
İyi Parti genel başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın kontrolündeki bu parti hangi sonu belli olmayan yolculuğa çıkarılıyor.
@Meral Akşener , @İYİ Parti

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum