TOPUKLU EFEYE SÖKE DE SEVGİ ELİ

Tuzburgazı ve Doğanbey halkı Başkan Çerçioğlu’nu bağrına bastı


TOPUKLU EFEYE SÖKE DE SEVGİ ELİ

Yaklaşık iki haftadır gündemi meşgul eden Karina Dalyanı dosyasında halk mutlu sona ulaştı. Başkan Çerçioğlu’nun ihaleye girmesinin ardından iptal olan ihale sonrası Topuklu Efe, vatandaşlarla buluştu. Tuzburgazı ve Doğanbey halkı Başkan Çerçioğlu’nu sevgi seliyle karşıladı. Topuklu Efe'yi, Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen,ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Evrim Karakoz, Barış Altıntaş, Hatice Kurban , Mehmet Arif Ceylan, Faik Polat, Yasemin Gürsoy, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Aylin Altındiş , CHP Söke Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır, Söke Muhtarlar Dernek Başkanı Güneyyaka Muhtarı Ali Çıtak, Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, Güllübahçe Muhtarı Yusuf Çam, Bağarası Muhtarı Esat Arıcı, Doğanbey Muhtarı Serdar Sarıkurt, Tuzburgazı Muhtarı Mutlu Akıllı ve Yeniköy Muhtarı Mehmet Limoncu karşıladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu Halk davul, zurna bando meşalelerle ve bayraklarla karşıladı. Alanı dolduran kalabalık Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli’nin muhteşem sunumu ile coştukça coştu. Doğanbey ve Tuzburgazı Mahalle Muhtarlarının Eşleri Özlem Başkana yemeni hediye etti. Muhtarlar alan girişinde Başkan Çerçioğlu’na çiçek takdim ettiler.

“BAŞKANIMA CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Başta bizleri kırmayıp buralara geldiği için Özlem Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreçten bahsetmek istiyorum diyerek sözlerine başlayan Tuzburgazı Muhtarı Mutlu Akıllı yaşanan süreci anlattı. Akıllı, “ Sıkıntılar üzerimize geliyordu biz iki muhtar olarak bir çıkış yolu arıyorduk. Sonra dedik ki bizim Topuklu Efemiz var konuyu ona iletelim. Dedik ki başkanım burasını halktan alıyorlar ne yapabiliriz. Kendisi de aynen söylüyorum 'Muhtarım halk ne isterse ben onu yaparım' dedi. Onun adı bile ihaleyi durdurmaya yetti. Başkanıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Sağol varol hep başımızda ol Topuklu Efem." dedi. “BAŞKANIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN EKMEĞİNE SUYUNA SAHİP ÇIKMIŞTIR” Doğanbey Muhtarı Serdar Sarıkurt ise kürsü de şunları söyledi. “Aydınımızın gururu sayın başkanımız Özlem Çerçioğlu sadece bu süreçte değil iki buçuk yıllık muhtarlık süresince bir dediğimizi iki etmeyerek Doğanbey ve Tuzburgazı halkının kalbinde ayrı bir yeri olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Ve şimdi de Doğanbey ve Tuzburgazı halkına desteğini bir kez daha göstererek bizlerin baş tacı olmuştur. Sayın başkanımız süreci yakından takip edeceğini bizlere söyledi. Ve bundan sonra da bizlerle sürekli irtibat halinde olarak Doğanbey ve Tuzburgazı halkının ekmeğine, suyuna,yoluna, her şeyine sahip çıkacağını söylemiştir. Buradan kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Yaşa başkanım. “dedi.
ÇERÇİOĞLU: "SANDIKTA O DERSİ VERECEKSİNİZ ARKADAŞLAR"
Kalabalık bir vatandaş topluluğuna seslenen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,” Değerli muhtarlarım az önce süreci anlattı. Daha önce de değerli CHP Aydın Milletvekillerimiz geldi sizin mücadelenizin yanında oldular. Ama baktık ki iş çığrından çıkıyor. Biz bu işi çözeriz dedik. Muhtar ne dedi Dalyan burada yaşayan vatandaşlarımızındır ve onların kalacaktır. Biz devreye girdik dedik ki buradan 200- 250 aile alnının teri ile ekmek parası kazanıyor.” dedi.

BEN MUHTARLARINIZI TEBRİK EDİYORUM
Balıkçıların eşini, çoluğunu çocuğunu buradan geçindirdiğini ifade eden Topuklu Efe," Hangi akla hizmetle bu Dalyanı sizin elinizden almaya kalktılar. Buna kim sebep olduysa sizlerin önümüzde ki süreçte gereğini yapacağınızdan ben eminim.Sandıkta o dersi vereceksiniz arkadaşlar. Size bir kez daha söz veriyorum. Eğer bir daha ihaleye çıkarsa biz Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak bu ihaleye gireceğiz. Bu Dalyan sizlerindir,halkındır,burada yaşayan vatandaşındır. Bizler her zaman sizlerin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Bilin ki çok çalışkan muhtarlarınız var. İki muhtarınız bu iş için çok uğraştılar çalmadık kapı bırakmadılar. Ben muhtarlarınızı tebrik ediyorum. Eğer muhtarlarınızın o mücadelesi olmasaydı Dalyan sizin elinizden gitmişti arkadaşlar. Tekrar muhtarlarımızı kutluyorum. “ dedi. Öte yandan Başkan Özlem Çerçioğlu konuşurken sahneye karanfil atıldı. Topuklu Efe’ye çok büyük sevgi selinin olduğu etkinlikte konuşmaların ardından kazanılan haklar için nazar duası okundu.